Jeanny Wouters-Bekkers

ONS LIEF VROUWKE IN DE KEMPEN II, tien jaar later

Tien jaar na het verschijnen van het boek Ons Lief Vrouwke in de Kempen (1999) is er nu een aangepaste heruitgave. Wederom op verzoek. Een boek waarin de actualiteit van de Mariakapellen in de Kempen is opgenomen, aangevuld met verhalen over historie en andere gebeurtenissen rondom die kapellen. En foto's van alle kapellen, in kleur. "Het boek was destijds vrij snel uitverkocht en daarna kwam er wel af en toe nog een vraag, maar niet voldoende voor een herdruk" vertelt schrijfster/uitgeefster Jeanny Wouters-Bekkers. "Totdat zangeres van Brabantse liedjes Lya de Haas bij mij aanklopte. Zij had een cd met Marialiedjes gemaakt, ge´nspireerd door mijn boek. Ze vroeg of ik in haar liedjesprogramma een lezing wilde verzorgen, over Mariakapellen. Daarmee steeg de vraag aanzienlijk, maar... ik had geen boeken meer om te verkopen. Zo ontstond het idee van een heruitgave."

"Al bladerend in het oude boek werd ik zelf opnieuw nieuwsgierig. Hoe zou het met al die kapelletjes zijn nu? En met de mensen die destijds voor de kapellen zorgden en de mooie verhalen vertelden?" Schrijfster Jeanny Wouters-Bekkers ging alle kapellen weer langs, ontdekte een aantal nieuwe kapellen en tekende nieuwe verhalen op. Van bevlogen mensen, mensen die 'iets' hebben met Maria, die iets voor haar willen doen. Op sommige plekken is van alles gebeurd. Op andere plaatsen is alles bij het oude gebleven. Mensen zijn overleden, andere mensen namen hun taken over, voor Maria wordt nog steeds goed gezorgd in de Kempen. En wat blijkt... vaak leveren de kaarsjes in de kapel zoveel op, dat er geld gegeven kan worden aan goede doelen, culturele doelen in het dorp of aan de kerk!

Op zondag 15 november wordt het boek 'Ons Lief Vrouwke in de Kempen II' gepresenteerd en Lya de Haas krijgt het eerste exemplaar. Het boek telt 156 pagina's, kost 19,90 euro en is vanaf 17 november in de boekhandels in de Kempen verkrijgbaar, of rechtstreeks bij de uitgeverij: info@thuisincommunicatie.nl   Isbn 978-90-805283-2-1