Venray 3 Kapellen


 1e Kapel  Sint Antonius van paduakapel.

Sint Antonius van paduakapel. Hoek: Klaproos/Stationsweg Oorspronkelijk gesticht 1650. Deze kapel dateert uit 1715. In 2005 vanwege het verkeer 30 meter richting Venray verplaatst en geheel gerestaureerd.

 


2e Kapel  St.-Odakapel

H.Oda: beschermheilige Venray en patrones tegen oogziekten. Oudste vermelding ca. 1490; kapel vergroot begin 20e eeuw; laatste restauratie in 1982.


 3e Kapel  H.Alfonsus en H.Antoniusabt kapel

Deurneseweg 52 Heide gemeente Venray.

Onder en bij Venray liggen een aantal kapellen gewijd aan Antonius. Opvallend aan deze kapellen is, dat Antonius er nooit alleen is, maar dat hij altijd vergezeld is van een of meer andere heiligen. Opvallend is ook dat Antonius wordt afgebeeld met een groene duivel onder zijn voeten, duidelijk in het stadium van overwonnen te worden, een opvatting van het duivelse 'attribuut' die in Nederland niet (vaak) getoond wordt.


 Om deze website www.mariakapellen.nl nog completer te maken ontvangen wij gaarne meer informatie over  deze kapel o.a. het ontstaan, de oprichter, de bouwdatum, de inwijding, de ligging, het adres, de geschiedenis, jaartallen, enz. gaarne met vermelding van Uw adres en telefoonnummer aan: info@mariakapellen.nl      Bij voorbaat hartelijk dank. De webmaster: Joop Timmermans, Zeddam.