Nieuwe MARIAKAPEL     Oude Wetering - Roelofarendsveen

Mariakapel in Oude Wetering

Op de grens van Oude Wetering –Roelofarendsveen  Dijkstraat 34  staat sinds kort een Mariakapel. onder de naam “Vrienden van Maria”,is er een plan ontwikkeld en uitgevoerd. De stichting werd opgericht door de initiatiefneemsters op 19 december 2013, zij hebben eerst  handtekeningen opgehaald om daarna een vergunning aan  te kunnen vragen bij de gemeente Kaag en Braassem, zo kregen ze toen toestemming om op het stukje grond naast het Hof van Alkemade  een Mariakapel te mogen gaan bouwen. Nadat dit nieuws bekend was geworden, kwamen er veel spontane giften van particulieren binnen. Zelf hebben zij ook sponsoren uit de omgeving weten te vinden die de kapel mee wilden financieren. Al snel boden er 4 vrijwilligers  zich aan, die de kapel wel in hun vrije tijd wilden bouwen. Na 60 weken, was de kapel klaar. De vooruitgang van de bouw was, en is te vinden op www.mariakapeloudewetering.webklik.nl Tijdens de bouw is er om de kapel ook een parkje ontstaan.

Met wat spulletjes uit de oude Jacobuskerk, en een mozaďek werkstuk gemaakt door leerlingen van het Bonaventura College, heeft het een mooi en wat moderne uitstraling gekregen. Verder houden ze het rustig, om zo de aandacht op het Mariabeeld te kunnen vestigen. Natuurlijk mag Maria vereerd worden door middel van bloemen en ook kaarsjes te branden. En zo is het een plek geworden voor bezinning en troost, maar ook voor dankbaarheid. Een plek  van 9 vierkanten meter groot  om even tot rust te komen. Iedere dag geopend van 9.30 tot 19.30 uur , in de wintertijd tot 17.00 uur.

Zondag 3 mei 2015 vond de inzegening plaats door pastoor Jack Glas. Dit alles onder toeziend oog van vele belangstellenden.

De stichting is erg dankbaar voor alle vrijwillige hulp, giften en sponsors. Mede door al deze steun kon de kapel neergezet worden, en heeft het motto die zij voerden ,

“Voor en door alle mensen”, eer aan gedaan.

Meer informatie over deze prachtige kapel klik hier.