heiligenbeeldenmarkt

is helaas komen te vervallen i.v.m. met de corona maatregelen.

Een maal per jaar wordt er een grote heiligenbeeldenmarkt georganiseerd. Niet alleen heiligenbeelden maar ook veel andere religieuze voorwerpen worden aangeboden, knikengelen, rozenkransen, hostiemaker, heiligenprentjes, kruisbeelden, kinderaltaar, bidstoelen, diverse oude kerstgroepen, zakheiligdommen, kandelaren, medailles, eerste communiegeschenken, Katholieke Encyclopedie en veel andere religieuze voorwerpen uit het Roomse verleden.

De diversiteit aan religieuze voorwerpen is groot en tegen een zeer redelijke prijs willen wij deze onder de mensen brengen. Tevens treft men er een boekentafel aan met veel informatie over heiligenlevens. Ook is er een devotiehoek met een prachtig Mariabeeld waar een lichtje opgestoken kan worden voor gebed. Op dit gezellig en sfeervolle evenement ontmoeten veel mensen met- en zonder kerkelijke achtergrond elkaar. Raken met elkaar in gesprek en halen oude herinneringen op uit het Roomse verleden. In deze grote middeleeuwse kerk worden prachtige Marialiederen ten gehore gebracht.

.

Vaker uitgenodigd willen worden? Deze groep verzamelaars organiseert vaker een heiligenbeeldenmarkt. Wij nodigen de mensen uit via een mail die wij één keer per jaar versturen. Om u hiervoor aan te melden is een kort berichtje sturen naar: sterrenbeeld@home.nl voldoende. U krijgt dan tijdig een mail waar de volgende heiligenbeeldenmarkt gehouden wordt. Ook kunt u hier terecht voor informatie.

 

Jan van Cruchten is in Nederlands heel bekend onder alle verzamelaars van heiligenbeelden.

Zijn kennis van heiligenbeelden en bronnen is fenomenaal.
Jan zag zijn collectie de afgelopen jaren groeien en groeien tot een immense verzameling.
Om deze verzameling onder te brengen is er in Leek een nieuw en groter onderkomen gevonden. Wil je komen kijken ? Neem dan eerst even contact op via e-mail jvancruchten@home.nl    

 

 

 

 

Heiligenbeeldenmarkt in Noord Nederland