heiligenbeeldenmarkt 13 en 14 november 2021
Op zaterdag 13 en zondag 14 november wordt er in het Friese Jorwert ( Jorwerd ), net onder Leeuwarden een grote heiligenbeeldenmarkt georganiseerd. Niet alleen heiligenbeelden maar ook veel andere religieuze voorwerpen worden aangeboden, knikengelen, rozenkransen, hostiemaker, heiligenprentjes, kruisbeelden, kinderaltaar, bidstoelen, diverse oude kerstgroepen, zakheiligdommen, kandelaren, medailles, eerste communiegeschenken, Katholieke Encyclopedie en veel andere religieuze voorwerpen uit het Roomse verleden.

De diversiteit aan religieuze voorwerpen is groot en tegen een zeer redelijke prijs willen wij deze onder de mensen brengen. Tevens treft men er een boekentafel aan met veel informatie over heiligenlevens. Ook is er een devotiehoek met een prachtig Mariabeeld waar een lichtje opgestoken kan worden voor gebed. Op dit gezellig en sfeervolle evenement ontmoeten veel mensen met- en zonder kerkelijke achtergrond elkaar. Raken met elkaar in gesprek en halen oude herinneringen op uit het Roomse verleden. In deze grote middeleeuwse kerk worden prachtige Marialiederen ten gehore gebracht. De entree is € 2,50 en is incl. gratis kopje koffie of thee aangeboden in een horecagelegenheid vlak bij de kerk.

Waar en wanneer?

Jorwert ( Fr. ) St. Radboudkerk Sluytermanwei 4, 9023 AB Jorwert.

Zaterdag 13 november van 11 - 16 uur en zondag 14 november van 11 - 16 uur.

Vaker uitgenodigd willen worden? Deze groep verzamelaars organiseert vaker een heiligenbeeldenmarkt. Wij nodigen de mensen uit via een mail die wij één keer per jaar versturen. Om u hiervoor aan te melden is een kort berichtje sturen naar: sterrenbeeld@home.nl voldoende. U krijgt dan tijdig een mail waar de volgende heiligenbeeldenmarkt gehouden wordt. Ook kunt u hier terecht voor informatie.

 

 

 

Heiligenbeeldenmarkt in Noord Nederland