Maria/Dymphna

Lezing: "Kennismaken met het katholieke geloof' door Deken drs. W.M.F. Wiertz op 21 januari, Aanvang 18.30.

Kennismaken met het Katholieke geloof
Onlangs was ikzelf in de kerkbanken' aanwezig bij een uitvaart. Ik hoorde de priester spreken over Jezus; de Weg, de Waarheid en het Leven. Over Jezus die ons bij de hand neemt. Over Zijn aanwezigheid in Brood en Wijn. Over vertrouwen. Over het eeuwige leven. Het zijn voor mij en gelukkig voor nog steeds velen met mij vertrouwde woorden en begrippen. Maar voor een groeiend aantal mensen ook helemaal niet. Zo eerlijk moet ik zijn. En ik bedacht, daar zo zittend, biddend, meevierend; als je de sleutel niet in handen hebt, hoe kun je dan binnen komen? Als je niet het verlangen hebt op de Deur te kloppen, hoe kan de Deur dan voor jou dan worden open gedaan?
Het is de moeite waard om hierover met elkaar na te denken. Om met elkaar hierover te spreken. Over ons geloof, ons verlangen, ons niet-weten, ons willen weten. Kortom, ik vind het de moeite waard om hieromtrent open en onbevangen met elkaar in gesprek te gaan. Ikzelf kan en zal niet onder stoelen of banken kunnen steken dat ik geloof en dat dit geloven wezenlijk voor mij is.Ik hoop op een inspirerende avond.

H. Stassen (voorzitter) 

kapel van de H. H. Maria/Dymphna, Moerenpad 10, (Haagse Beemden) Breda(achter de Bethelehem kerk)

Bereikbaarheid kapel

Bus 6 of eigen vervoer. Vanaf de Backer en Ruebweg afslag "Haagse Beemden en industriegebied 4000‑5000".
Daarna eerste afslag (stoplichten) links. Bij T‑kruising rechtsaf (Merodelaan). Na ca 100 mtr links de Bethlehem kerk. Daar achter de kapel (Moerenpad). Ruime parkeergelegenheid